Korzika 03-14.09.2018

15. 9. 2018

V:Poročila

Deli na

dsc01180

Za nami je uspešno izpeljan treking po Korziki (GR 20), ki slovi po najtežji, najlepši in tudi najdaljši poti v Evropi. Na sami poti smo premagali preko 10000m višinske razlike.

V poznih večernih urah smo se odpeljali do obmorskega mesta Livorno in z trajektom nadaljevali do mesta Bastia na Korziki. Z vlakom smo se odpeljali na sever v mesto Calvi in nato na naše izhodišče Calenzana. Tukaj se je pričela naša pustolovščina po omenjeni poti GR 20. Sama pot je zelo zahtevna od lažjega terena do težjega plezanja. Zadnji dan pred odhodom domov smo izkoristili za ogled mesta Ajaccio in Corte. Korzika nam ponudi tudi park, kjer so na ogled želve z celotnega sveta.

Treking je potekal po planu, vreme nam je dobro služilo, oskrba na poti se iz leta v leto izboljšuje, pohodnikov vsako leto več, turizem se povečuje.

Skupina je bila dobro pripravljena, preživeli smo veliko dni v naravi, kjer smo preizkusili naše zmogljivosti in ugotovili, da nas narava povezuje in osrečuje.

Korzika nam je ponovno dokazala, da velja za destinacijo, kjer se čas ustavi in komaj čakam, da naslednje leto ponovimo treking.

Korzika 03-14.09.2018
Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš