Korzika 02.09. – 13.09.2014

13. 9. 2014

V:Poročila

Deli na

Korzika_13

“Bonne Journée” smo poslušali vsak dan, ko smo se potikali po eni od najtežjih in seveda najlepši pešpoti v Evropi GR 20.

V večernih urah smo se odpeljali proti Livornu in se nato z trajektom odpravili do obmorskega mesta Bastia na Korziki. Po ogledu mesta smo se z vlakom odpravili do našega pričetka pustolovščine na izhodišče poti GR 20 v Calenzani. Ob prihodu sem bil presenečen nad velikim številom pohodnikov, ki so se ravno tako namenili prehoditi omenjeno pot. Bilo je veliko Nemcev, Belgijcev, Američanov, Avstralcev.. Zgodaj zjutraj smo se odpravili v samo osrčje gora Korzike, kjer smo preživeli nekaj nepozabnih dni.

Naslednje dneve smo preživeli v pravem poletnem vremenu, razen zadnjega dne ko je bil planiran sestop v Vivazzona.  Odpravili smo se v Vivario in se odpeljali do Corte, kjer je sledil dan turističnega spoznavanja mesta.

Treking je bil sestavljen iz bolj majhne skupine, ki pa je bila precej dobro pripravljena, da smo prehodili najtežji in najdaljši del poti. Kozika mi je prirasla k srcu in komaj čakam, da se naslednje leto ponovno vrnem nazaj. Pustolovščina, ki ponuja vse, kar si človek lahko zaželi.

Korzika 02.09. – 13.09.2014
Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš