DomovAktivnostiTrekingiTreking Paklenica

Treking Paklenica

Starigrad

logo

 

Starigrad, ki ga večkrat imenujejo tudi Starigrad-Paklenica, leži ob Velebitskem kanalu ob magistralni cesti Reka – Split pod gorskim masivom južnega Velebita. Mestece, v katerem je uprava Nacionalnega parka Paklenica, je izhodišče za obisk sotesk Velika in Mala Paklenica. Starigrad, kjer se stikata blago sredozemsko in ostro gorsko podnebje, je središče okoli 20 km dolge Pakleniške riviere s peščenimi plažami.

VSEM POHODNIKOM, KI SE BOSTE ODPRAVLJALI V NP PAKLENICO SPOROČAM, DA BOSTE Z POTRDILOM OD JERAM POHODNIŠTVA DELEŽNI 10% POPUSTA PRI NOČITVI V RAMIĆA DVORI  (Pred odhodom me kontaktirajte in dobite potrdilo)

PONUDBA TREKING PAKLENICA

NACIONALNI PARK PAKLENICA

TERMIN: 30. 04. – 03. 05. 2020

Nacionalni park Paklenica je čudež narave, katere značilnosti so strme pečine kanjonov, dom starih bukovih gozdov, skrivnostnih jam, endem raztlinskih in živalskih vrst. Naravna znamenitost južnega velebita s slikovitima soteskama Velika in Mala Paklenica. Svoje ime je soteska dobila po smoli črnega bora, imenovani paklina, ki se uporablja za premazovanje ladij. Park je del znamenitega velebita dolgega 150 km.

Informacije o trekingu:

1. dan:

Iz Cerknega se bomo preko Ljubljane, peljali mimo hrvaške prestolnice Zagreba. Pot bomo nadaljevali po notranjosti hrvaške do Starigrada. Skozi kanjon Male Paklenice po markirani poti do bivaka Ivine Vodice.

2. dan:

Na vsezgodaj se bomo odpravili proti Bilu vrhu (1657m). Po krajšem postanku, nas bo pot vodila ob Malovanskem jezeru do Vaganskega vrha (1757m). Od Vaganskega vrha bomo nadaljevali mimo Babinega vrha (1723m), kjer je lep razgled na Babino jezero. Nadaljujemo do Marasovaca in nato do bivaka Struge. Od tu do Ramića dvori, ki se nahaja nad kanjonom velika Paklenica ni več daleč.

3. dan:

Od Ramića dvori se bomo podali do Logarnice in nato do Manite peči, kjer si bomo ogledali podzemno jamo. Po ogledu se bomo povzpeli na Anićin kuk (712m). Spustili se bomo nazaj v kanjon, v kateri se nahajajo plezalne smeri, po kateri slovi celotna Paklenica. To bo naša zadnja postaja v nacionalnem parku. Čaka nas še pot do hotela. Prosto popoldne za spoznavanje Starigrada.

4. dan:

V dopoldanskem času se bomo odpravili proti domu.

Pot nas bo vodila večinoma po markiranih poteh. Treking ni posebno zahteven, potrebujete običajno gorniško opremo in dobro kondicijsko pripravljenost.

Cena: 320€ (4 dni)

Vključeno

Ni vključeno

Celotna organizacija trekinga Osebna oprema
Prevoz v Starigrad in nazaj Spominki
Večerja (bivak)  
2x nočitev (večerja + zajtrk)  
 Vstopnina park + Podzemna jama  

Dodatne možnosti:

Zavarovanje riziko odpovedi, zavarovanje z mednarodno asistenco v tujini

Na treking vzamem 7 ljudi. Potek trekinga se bo prilagajal na željo in sposobnost udeležencev.

Vsak udeleženec bo ob prijavi prejel opis poti, seznam potrebne opreme.

Prijave:

Matej Jeram 041 479 274 ali info@jerpoh.com

Rezervacije se sprejema do konca Aprila 2020!

(ob potrditvi prijave se plača 100€ akontacije)

Več si lahko ogledate:

Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš