DomovAktivnostiTrekingiTreking Mont Blanc

Treking Mont Blanc

logo

 

Treking okrog Mont Blanca je en izmed najbolj obiskanih v Evropi. Obkroža gorovje okrog Mont Blanca, dolžina celotne poti je približno 170 km, kjer se prehodi 10.000 višinskih metrov. Sprehodimo se po Švici, Italiji in Franciji. Med samim trekingom bomo opazovali ledenike, prečkali zelo visoke prelaze, pogled pa nam bo uhajal proti najvišji gori Alp – Mont Blanc.

PONUDBA TREKING MONT BLANC

TERMIN: 17. 07. – 29. 07. 2020

mont-blanc-1

mont-blanc-2

Informacije o trekingu:

1. dan:

(Ljubljana – Courmayer – Lavachey)

V zgodnjih jutranjih urah se bomo z organiziranim prevozom odpravili na prijetno pot do znanega italijanskega smučišča Courmayer, kjer bomo naredili krajši počitek. Čaka nas sprehod po samem mestu. Odpeljali se bomo do vasice Lavachey in tam tudi prenočili. Nasledni dan se odpravimo na treking.

2. dan:

(Lavachey – La Fouly)

Po zajtrku se bomo v zgodnjih jutranjih urah iz Lavacheya odpravili proti koči Elena (2062m). V koči se bomo lahko okrepčali z veliko izbiro pijač in prigrizkov. Pot bomo nadaljevali do prelaza Col de Ferret (2537m). Tukaj bomo prečkali mejo med Italijo in Švico. Dan bomo zaključili v vasi La Fouly.

la-fouly-1

la-fouly-2

3. dan:

(La Fouly – Champex)

V dopoldanskih urah se bomo odpravili na najlažjo pot celotnega trekinga. Sprehodili se bomo skozi slikovito  dolino, ogledali si bomo veliko očarljivih vasi in se sprehodili do vasi Issert (1055m). Po daljšem počitku se bomo odpravili do mesta Champex (1466m), kjer si bomo ogledali znamenito jezero. Dan si bomo lahko popestrili z vožnjo z žičnico na enega izmed okoliških hribov. 

champex-1

champex-2

4. dan:

(Champex – Col de la Forclaz)

Pot bomo nadaljevali čez travnike nad dolino Rhone. Pogled nam bo stalno uhajal nad samo dolino, lepo se bo videlo mesto Martigny in Sion. Čudovit dan za vse ljubitelje zelene narave in gozdov. Sestopili bomo do vasi Col de la Forclaz (1528m). 

col-de-la-forclaz-1

col-de-la-forclaz-2

5. dan:

(Col de la Forclaz – Tre le Champ)

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili na prelaz Col de Bambe (2204m), prehodili bomo državno mejo med Švico in Francijo in nadaljevali proti Aiguillette des Posettes (2201m). Na sami poti nas čakata dva prelaza. Sestopili bomo v dolino Tre le Champ.

tre-le-champ-1

tre-le-champ-2

6. dan:

(Tre le Champ – La Flegere)

Odpravili se bomo po najlepši in najslikovitejši etapi na celotnem trekingu. Izbirali bomo lahko med težjo potjo, pri čemer bomo imeli rahlo poplezavanje po zavarovani poti ali lažjo pot čez Col Des Montets. Nahajali se bomo v naravnem rezervatu Aiguilles Rouge, opazovali bomo lahko kozoroge in svizce. Med potjo bomo imeli veličasten pogled na Mont Blanc. Prihod v Le Flegere.

le-flegere-1

le-flegere-2

7. dan:

(La Flegere – Les Houches)

V jutranjih urah se bomo odpeljali z gondolo do Chamonixa. Sprehodili se bomo čez mesto in se ponovno odpeljali z gondolo na sosednji vrh Le Brevent (2525m). Sestopili bomo do koče Les Houches. Uživali bomo v izjemnih panoramskih razgledih.

les-houches-1

les-houches-2

8. dan:

(Les Houches – Les Contamines)

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili proti Col de Voz (1653m). Med potjo bomo lahko opazovali znameniti ledenik Bionnasay. Pot nas bo vodila do prelaza Col de Tricot (2120m). Sestopili bomo v dolino Les Contamines.

les-contamines-1

les-contamines-2

9. dan:

(Les Contamines – Les Chapieux)

Odpravili se bomo čez prelaz Cul du Bonhomme (2329m). Ta dan nas čaka zelo slikovita pot mimo dveh alpskih jezer in zelo raznolikega terena. Sledil bo sestop do Les Chapieux (1554m).

les-chapieux-1

les-chapieux-2

10. dan:

(Les Chapieux – Lac Combal)

V jutranji urah se bomo odpravili do koče Mottets in nadaljevali do Col de Seigne (2516m). Prečkali bomo državno mejo med Francijo in Italijo. Dan bomo končali s pristopom do Lac Combal (1968m).

lac-combal-1

lac-combal-2

11. dan:

(Lac Combal – Courmayeur)

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili proti našemu že poznanemu kraju iz prvega dne, ko smo se peljali na izhodišče Courmayeur, kjer se bomo namestili. Popoldanski čas bomo izkoristili za obisk kraja, ki je vreden ogleda.

 courmayeur-1

courmayeur-2

12. dan:

(Courmayeur – Lavachey)

Zadnji dan trekinga se bomo sprehodili do našega izhodišča Lavachey. Čaka nas namestitev in nakup spominkov.

13.dan:

(Lavachey – Ljubljana)

V dopoldanskih urah se bomo odpeljali proti domu.

Pot nas bo vodila večinoma po markiranih poteh. Treking spada med tiste aktivnosti, ki zahtevajo večji napor: tudi od pet do šest ur srednje hitre hoje po razgibanem terenu z zmerno in večjo višinsko razliko. Potrebujete običajno gorniško opremo in zelo dobro kondicijsko pripravljenost.

Cena: 1450€ (13 dni)

Vključeno

Ni vključeno

Celotna organizacija trekinga Osebna oprema
Prevoz v Italijo in nazaj Hrana in pijača (čez dan)
Parkirnine Spominki
12 x Nočitev z polpenzionom (večerja in zajtrk) Ogledi plačljivih znamenitosti
Prevozi z gondolo  

Dodatne možnosti:

Zavarovanje rizika odpovedi, zavarovanje z mednarodno asistenco v tujini

Na treking vzamem 7 ljudi. Najmanjše število oseb, ki jih vzamem na treking so 4. Potek trekinga se bo prilagajal na željo in sposobnost udeležencev.

Vsak udeleženec bo ob prijavi prejel opis poti, seznam potrebne opreme.

Prijave:

Matej Jeram 041 479 274 ali info@jerpoh.com

Rezervacije se sprejema do konca Maja 2020 (potrebna rezervacija prenočišč)!

(ob potrditvi prijave se plača 400€ akontacije)

Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš