DomovAktivnostiTrekingiTreking Kirgizija

Treking Kirgizija

logo

 

Kirgizistan je celinska država in leži v gorah v Srednji Aziji. Na vzhodu meji na Kitajsko, na severu na Kazahstan, na jugozahodu na Tadžikistan ter na zahodu na Uzbekistan. Glavno mesto je Biškek. Država leži od morja dlje kot katerikoli druga država. Več kot 80% obsega gorska regija Tienšan, preostanek pa sestavljajo doline in kotline.

PONUDBA TREKING KIRGIZIJA

TERMIN: 21. 06. – 04. 07. 2020

Informacije o trekingu:

1. dan:

(Ljubljana – Istanbul – Biškek)

V pozno popoldanskih urah se bomo zbrali na letališču Brnik. Poleteli bomo v Turčijo (Istanbul) in nato v Kirgizijo (Biškek).

2. dan:

(Biškek)

V dopoldanskih urah bomo prispeli v Biškek. S turističnim vodnikom si bomo ogledali mesto Biškek (Oak park, trg Ala-too, Filharmonija, Manas spomenik in tudi zelo veliko tržnico Osh Bazar). Sledila bo namestitev v hotelu. Prosti čas in nočitev.

3. dan:

(Tokmok – Boom – Kochkor – Song-Kul)

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Tokmok in nadaljevali do stolpa Burana. Odpeljali se bomo do soteske Boom, po kateri se bomo tudi sprehodili. Nadaljevali bomo do naselja Kochkor, kjer si bomo ogledali družinski muzej in suverirnico. V popoldanskih urah bomo prispeli do jezera Song-Kul in se namestili v tradicionalnih jurtah (3016m). Prosti čas in nočitev.

4. dan:

(Song-Kul)

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili na aklimatizacijo po bližnji planoti in hribih, ki so vsi višji od 3000m. Ob povratku do našega bivališča bo v popoldanskih urah možna ježa konj ali kopanje v jezeru. Sledi nočitev.

5. dan:

(Song-Kul – Issyk-kul – Skazka – Karakol)

V jutranjih urah se bomo odpeljali do največjega kirgiškega jezera Issyk-kul. Ob prihodu se bomo lahko okopali in nadaljevali do soteske Skazka. Sotesko si bomo ogledali in nato nadaljevali vožnjo do mesta Karakol. V popoldanskih urah se bomo namestili v hotelu. Nočitev.

6. dan:

(Jeti-Ögüz – Terskey Ala-Too – Karakol)

V jutranjih urah se bomo odpeljali do soteske Jeti-Ögüz in se sprehodili skozi njo. V popoldanski urah bomo naredili krajši treking po pogorju Terskey Ala-Too. Sledi povratek v Karakol in skupaj s turističnim lokalnim vodnikom si bomo pogledali mošejo Dungan in ortodoksno cerkev Rusa. Sledi nočitev.

7. dan:

(Karakol – Ala-Kul)

V dopoldanskih urah se bomo s terenskimi vozili odpeljali na izhodišče našega 3-dnevnega trekinga. Odpravili se bomo do smaragdnega jezera Ala-Kul. Tukaj nas bo pričakal tabor na višini 3500m. Sledi nočitev.

8. dan:

(Ala-Kul – Altyn Arashan)

V jutranjih urah se bomo odpravili prosti sedlu Ala-Kul (3860m). Sestopili bomo v dolino Keldike, ki je znana po dolini pastirjev in pot nadaljevali mimo postavljenih jurt. V popoldanskih urah bomo prispeli do Altyn Arashan (2500m). Namestili se bomo v jurtah. Čaka nas nočitev.

9. dan:

(Altyn Arashan – Karakol)

V jutranjih urah se bomo odpravili od tabora Altyn Arashan proti jezeru Issyk-kul, kjer nas bo pričakalo vozilo, ki nas bo odpeljalo v mesto Karakol. Sledi namestitev in prosto popoldne za ogled samega mesta. 

10. dan:

(Karakol – Cholpon Ata – Biškek )

V jutranjih urah  se bomo odpeljali do največjega jezera Issyk-Kul. Nadaljevali bomo do mesta Cholpon Ata in se sprehodili skozi park Rukh Ordo. Po ogledu se bomo odpeljali do Biškeka. Namestili se bomo v hotelu. Nočitev.

11. dan:

(Biškek – Ala Arča – Ratzek)

V dopoldanskih urah se bomo odpeljali v nacionalni park Ala Arča v pogorju Tian Shan. Turo bomo nadaljevali mimo slapa Ak-Sai do doline ledenika Ak-Sai. Prispeli bomo do planinskega zavetišča Ratzek (3330m). Sledi namestitev in nočitev.

 

12. dan:

(Peak Učitel)

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili na Peak Učitel (4530m). Pot je tehnično zahtevna (potrebujemo zimsko opremo). Sledi sestop do planinskega zavetišča, prosto popoldne in nočitev.

dsc02878

dsc02880

13. dan:

(Ratzek – Ala-Archa – Biškek)

V dopoldanskih urah se bomo iz planinskega zavetišča odpravili nazaj v dolino Ala-Archa in se odpeljali v mesto Biškek. Namestili se bomo v hotelu. Prosto popoldne bomo izkoristili za nakupe in po možnosti boste odšli na individualni ogled mesta. Sledi nočitev.

14. dan:

(Biškek – Istanbul – Ljubljana)

V dopoldanskih urah se bomo odpeljali do letališča Manas. Sledi let proti Turčiji do letališča Istanbul. Od tu nas čaka polet do Ljubljane. Pristanek v poznih popoldanskih urah

Pot nas bo vodila večinoma po planinskih poteh. Treking spada med tiste aktivnosti, ki zahtevajo napor: tudi od pet do osem ur srednje hitre hoje po razgibanem terenu z zmerno in večjo višinsko razliko. Potrebujete običajno gorniško opremo in zelo dobro kondicijsko pripravljenost. Za vzpon na Peak Učitelj (4530m) je potrebna dobra psihofizična pripravljenost za gibanje na visoki nadmorski višini.

Cena: 1630€ (14 dni)

Vključeno

Ni vključeno

Celotna organizacija trekinga Osebna oprema
Povratna letalska vozovnica (Ljubljana -Istanbul -Biškek) Večerja in pijača (hoteli in penzioni)
Prevozi po Kirgiziji Ogledi individualnih znamenitosti
Nočitve z zajtrkom (hoteli in penzioni) Spominki
Namestitve v jurtah (polni penzion + lunch paket za treking)  
Namestitev v šotoru na trekingu (pol penzion + lunch paket za treking)  
Namestitev v planinski koči (pol penzion)  
Ostale nočitve na trekingu v šotoru  
Nosači za 3 – dnevni treking  
Vstopnine za oglede turističnih znamenitosti  
Lokalni vodnik v Kirgiziji  

Dodatne možnosti:

Zavarovanje rizika odpovedi, zavarovanje z mednarodno asistenco v tujini

Na treking vzamem 10 ljudi. Najmanjše število oseb, ki jih vzamem na treking je 8. Potek trekinga se bo prilagajal na željo in sposobnost udeležencev.

Vsak udeleženec bo ob prijavi prejel opis poti in seznam potrebne opreme.

Prijave:

Matej Jeram 041 479 274 ali info@jerpoh.com

Rezervacije se sprejema do konca Maja 2020 (potreben nakup letalskih kart)!

(ob potrditvi prijave se plača 500€ akontacije)

Več si lahko ogledate:

Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš