DomovAktivnostiTrekingiTreking Dolomiti

Treking Dolomiti

Brenta

logo

 

Gorska skupina Brenta v Dolomitih velja za eno izmed najbolj očarljivih v celotnem Alpskem loku. To veličastno gorovje pripada svetovnim znanim Dolomitom, čeprav s svojimi v nebo štrlečimi nazobčanimi skalami, stolpi in iglami, zahodno od reke Adiže, leži precej oddaljeno od jedra Dolomitov. Leta 1967 je bilo celotno območje gorske skupine, sestavljene iz Amadelle, Presanella in Brente, razglašeno za naravni park in danes obsega zaščiteno območje veliko 620 km. Poleg številnih živalskih in raztlinskih vrst ter preko 50 jezer, je v tej divji pokrajini našel svoje domovanje rjavi medved. Edinstvenost in lepota tega območja sta pripeljali do tega, da so bili Dolomiti vključeni na UNESCO-v seznam območij svetovne dediščine.

PONUDBA TREKING DOLOMITI

TERMIN: 19.08. – 22.08.2020                                        

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informacije o trekingu:

1. dan:

(Cerkno – Madonna di Campiglio – Rifugio Tosa)

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpeljali proti Madonna Di Campiglio in se z gondolsko žičnico vzpeli do koče Rifugio Stoppani al Groste (2442m). Preko planote in kratkega tunela Galleria Bogani bomo nadaljevali do koče Rifugio Tosa (2439m), kjer nas čaka nočitev.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. dan:

(Rifugio Tosa – Paso del Cramer – Malga Spora)

Sestopili bomo do koče Croz dell Atissimo in ze vzpeli na Passo del Cramer (2164m). Preko pašnikov in neokrnjene narave bomo prispeli do planšarije Malga Spora (1851m). Čaka nas nočitev.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. dan:

(Malga Spora – Termoncello – Malga Flavona)

Vzpeli se bomo do prelaza Sella del Montoz (2327m) in nadaljevali okoli skalnih hribov Croz della Madonna in preko Alpe la Campa dosegli bivak Malga Campo Denno (1978m). Sledi sestop mimo Malga Loverdina (1771m). Med sestopi in vzponi bomo občudovali jezero Lago di Tovel. Prišli bomo v dolino Campo Flavona, kjer nas čaka nočitev v Malga Flavona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. dan:

(Malga Flavona – Passo del Groste – Madona di Campiglio – Cerkno)

Odpravili se bomo proti Sella del Turion in prišli do Rifugio Stippani al Groste (2442m). Od tu se bomo z žičnico odpeljali nazaj v Madono di Campiglio in se odpravili nazaj proti domu.

Pot nas bo vodila večinoma po markiranih poteh. Treking ni posebno zahteven, potrebujete običajno gorniško opremo in dobro kondicijsko pripravljenost.

Cena: 380€ (4 dni)

Vključeno

Ni vključeno

Celotna organizacija trekinga Osebna oprema
Prevoz v Madona di Campiglio in nazaj Hrana in pijača (celoten treking)
Vzpon in sestop z gondolsko žičnico  
Nočitev z zajtrkom v koči Rifugio Tosa  
Nočitev z zajtrkom v koči Malga Spora  

Dodatne možnosti:

Zavarovanje riziko odpovedi, zavarovanje z mednarodno asistenco v tujini

Na treking vzamem 7 ljudi, cena za 4 osebe je navedena zgoraj v kolikor je 7 ljudi je cena 360€. Potek trekinga se bo prilagajal na željo in sposobnost udeležencev.

Vsak udeleženec bo ob prijavi prejel opis poti, seznam potrebne opreme.

Prijave:

Matej Jeram 041 479 274 ali info@jerpoh.com

Rezervacije se sprejema do konca Julija 2020!

(ob potrditvi prijave se plača 150€ akontacije)

Več si lahko ogledate:

Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš