DomovAktivnostiTrekingiTreking Črna gora

Treking Črna gora

logo

 

Durmitor je največji gorski masiv in narodni park Črne gore. S svojimi čudovitimi ledeniškimi jezeri smaragdne barve sodi med najlepše bisere planinskega sveta. Park obsega gorski masiv, številna jezera, planine, kanjonske doline in številne pritoke. Največje in med najlepšimi je zagotovo Črno jezero, ki je dobilo ime po odsevu visokega iglastega gozda, ki jezero obdaja, nad celotno pravljično krajino pa slikovito dominira vrh Međed. Bobotov Kuk je najvišji vrh gorskega masiva Durmitor, nad kanjoni reke Tare, Sušice, Drage in Komarnice pa mu dela družbo še 48 vrhov nad 2.000 m.n.m. Obiskali bomo več kot 10 najvišjih vrhov Durmitorja, ledeniška jezera, ledenik in ledeno jamo, preizkusili novo postavljeno ferato, občudovali mogočne stene najglobljega kanjona v Evropi – kanjon Tare, v večernih urah pa uživali ob dobri domači črnogorski hrani. 

PONUDBA TREKING NAJVIŠJI VRHOVI DURMITORJA

TERMIN: 07. 08. – 15. 08. 2020

Informacije o trekingu:

1. dan:

V jutranjih urah se bomo iz Ljubljane podali na dolgo pot proti Žabljaku. Peljali se bomo mimo Zagreba do Slavonskega broda, kjer bomo prestopili mejo v Bosno. Pot bomo nadaljevali proti Sarajevu in v Brijegu prestopili mejo med Bosno in Črno goro. Nato nas čaka še pot do Žabljaka, kjer se bomo nastanili na planini s pogledom na gore. Pričakala nas bo večerja. 

1

2. dan:

Po zajtrku se bomo odpravili na Prutaš (2393 m), za katerega pravijo, da je najlepši vrh v Durmitorju. Ponuja nam razgled na najvišje vrhove Durmitorja in na čudovita jezera pod njim. Povratek bomo opravili mimo Velikega in Malega Škrčkega jezera.
Proti večeru se bomo vrnili v naše domovanje, kjer nas bo čakala večerja.

3

4

3. dan:

Tretji dan nas čaka grebensko prečenje Međeda, ki ga sestavlja več vrhov: Mali međed (2223 m), Severni veliki međed (2287 m) in Južni vrh (2285 m). Pot bomo nadaljevali z vzponom na Terzin bogaz (2303 m). Med spustom si bomo ogledali še ledenik Debeli namet, ki je večji od našega Triglavskega! Sestopili bomo proti Črnemu jezeru, ki ga bomo občudovali z vrhov grebena.
Proti večeru se bomo vrnili v naše domovanje, kjer nas bo čakala večerja.

6

5

4. dan:

Po zajtrku se bomo podali na najvišji vrh Črne gore – Bobotov Kuk (2522 m), iz katerega bomo občudovali vrhove, ki smo jih prehodili v preteklih dneh in vrhove, ki nas še čakajo. Med potjo bomo občudovali jezero Zeleni vir, se najprej podali na Đevojko (2440 m) in iz najvišjega vrha nadaljevali po brezpotju na Bezimeni vrh (2487 m).
Proti večeru se bomo vrnili v naše domovanje, kjer nas bo čakala večerja.

7

8

5. dan:

Po zelo zanimivih turah si bomo privoščili prost dan. Vsi željni adrenalina pa se boste odpravili na rafting po Tari in zip line nad Taro. Podali se bomo tudi na razgledno točko Ćurevac, ki se na svojih 1625 m mogočno dviguje nad reko Taro.
Proti večeru se bomo vrnili v naše domovanje, kjer nas bo čakala večerja.

6. dan:

Ponovno nas čaka obisk lepega grebena, kjer se bomo povzpeli na Milošev tok (2426 m), Vrh Šljemena (2455 m), Istočni vrh (2445 m) in Savin kuk (2313 m). Sprehodili se bomo nad ledenikom Debeli namet, občudovali Bebijevo pločo in okno pod Savinim kukom.
Proti večeru se bomo vrnili v naše domovanje, kjer nas bo čakala večerja.

7. dan:

Podali se bomo na Minin bogaz (2387 m). Pot nas bo vodila mimo Ledene pečine. To je jama, naravna znamenitost parka, v kateri so stalaktiti in stalagniti. Vrnili se bomo mimo Črnega jezera, v katerem se bomo lahko tudi okopali.
Proti večeru se bomo vrnili v naše domovanje, kjer nas bo čakala večerja.

8. dan:

Zadnji dan pred odhodom domov bomo obiskali še zelo zanimivo ferato na Uvitoj Gredi, ki so jo postavile slovenske roke. Popoldne se bomo sprehodili po Žabljaku in bližnji okolici.
Proti večeru se bomo vrnili v naše domovanje, kjer nas bo čakala večerja.

9. dan:

Po zajtrku se bomo odpravili proti Sloveniji.

Pot nas bo vodila večinoma po markiranih poteh. Treking je zahteven, potrebujete običajno gorniško opremo in dobro kondicijsko pripravljenost. Za obisk ferate potrebujete tudi tehnično opremo (možnost izposoje opreme).

Cena: 680€ (9 dni)

Vključeno

Ni vključeno

Celotna organizacija trekinga Osebna oprema
Prevoz do Žabljaka in nazaj Spominki
Nočitev s polpenzionom (8x) Rafting na Tari (cca 50 €)
Vstopnina v NP Durmitor Zip line (cena krajšega 10 €, cena daljšega 20 €)
Cestnine Prehrana in pijača na turah

Dodatne možnosti:

Zavarovanje riziko odpovedi, zavarovanje z mednarodno asistenco v tujini

Na treking vzamem 7 ljudi. Najmanjše število oseb, ki jih vzamem na treking so 4. Potek trekinga se bo prilagajal na željo in sposobnost udeležencev.

Vsak udeleženec bo ob prijavi prejel opis poti, seznam potrebne opreme.

Prijave:

Matej Jeram 041 479 274 ali info@jerpoh.com

Rezervacije se sprejema do konca Junija 2020!

(ob potrditvi prijave se plača 200,00 € akontacije)

Več si lahko ogledate:

Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš