DomovAktivnostiOdpraveElbrus (5642m)

Elbrus (5642m)

logo

 

Elbrus je s svojimi (5.642m) najvišja gora v Evropi. Leži v Rusiji na zahodnem delu gorovja Kavkaz ob meji z Gruzijo na severno Iranski planoti. Je tudi najvišji vrh Kavkaza in Rusije. Najvišji vrh gore je leta 1874 osvojila angleška odprava. Danes je gora ena najbolj obiskanih gora v zahodni Aziji in Evropi. Vsako leto jo obišče več kot tisoč plezalcev, ki se želijo povzpeti na najvišji vrh Evrope.

ODPRAVA ELBRUS 

TERMIN: 23.05. – 31.05.2020

Informacije o odpravi:

1. dan:

V večernih urah se bomo dobili na letališču (predvidoma Dunaj). Možnost skupnega odhoda na letališče (odvisno od števila udeležencev).

2. dan:

Predvidoma ob (0:30) bomo iz Dunaja poleteli do Moskve. Po prestopu bo sledil let do Mineralnye Vody. Pot bomo nadaljevali z minibusom do doline Baksan pod Elbrusom. Sledila bo namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

mineralnye-vody

baksan-valley

3. dan:

Po zajtrku se bomo odpravili z gondolo do višine (2800m) in nato opravili aklimatizacijsko turo na Cheget (3460m), od koder se vidi tudi Elbrus. Po daljšem privajanju na vrhu se bomo vrnili v hotel, kjer bomo imeli večerjo in nočitev.

cheget-peak1

cheget-peak

4. dan:

Z žičnico se bomo podali na pogorje Elbrusa do postaje Mir (3500m) in nato v počasnem tempu peš nadaljevali do »sodčkov« Garabashi (3680m), ki bodo naš dom naslednjih nekaj dni. Sledila bo aklimatizacijska tura do koče Diesel (4100m). Sledil bo povratek do sodčkov, kjer bomo imeli večerjo in nočitev.

sodcki

diesel-koca

5. dan:

Po zajtrku bomo ponovno opravili aklimatizacijsko turo do Pastuhovih skal (4700m). Po daljšem privajanju na vrhu bo sledil povratek do sodčkov, večerja in nočitev.

pastukhov-rocks-1

pastukhov-rocks-2

6. dan:

Dan, ki bo namenjen počitku, sprehodu in pripravi na vzpon na Elbrus. Sledila bo večerja in spanje. V primeru slabe napovedi bomo vzpon na Elbrus opravili šesti dan.

7. dan:

Vzpon na Elbrus (5642m) je načrtovan sedmi dan po zajtrku. Vzpon bo potekal po južni smeri čez sedlo (5350m). Turo bomo lahko skrajšali s snežnim vozilom (doplačilo). Sledila bo večerja v sodčkih in spanje.

elbrus-4

elbrus-web

8. dan:

Po zajtrku se bomo spustili do postaje Mir in nato z gondolo v dolino Baksan, kjer bo sledila namestitev v hotelu, večerja in spanje.

9. dan:

V primeru zgodnjega poleta lunch paket, v nasprotnem primeru pa bo po zajtrku sledil transfer do letališča Mineralnye Vody in nato polet do Moskve in nadalje let predvidoma do Dunaja, kamor prispemo v popoldanskih urah.

Vzpon na Elbrus je zelo zahteven, potrebna je dobra psihofizična pripravljenost za gibanje na zelo visoki nadmorski višini in v zelo nizkih temperaturah.

Cena: 1750€ (9 dni)

Vključeno

Ni vključeno

Celotna organizacija Zdravstvena in nezgodno zavarovanje 37€
Polni penzion v sodčkih – lunch paketi Pridobitev in izdelava ruske vize 60€
Namestitev v hotelu – polpenzion Prevoz na letališče
2x vozovnica za gondolo Spominki
Lokalni gorski vodnik  
Dovolilnica za Elbrus  
Vsi lokalni prevozi  
Diploma za osvojitev vrha  
Garantno pismo za rusko vizo  
Povratna letalska vozovnica  

Dodatne možnosti:

Na odpravo vzamem 7 ljudi. Odprava se bo prilagajala na željo udeležencev.

Vsak udeleženec bo ob prijavi prejel opis poti, seznam potrebne opreme.

Prijave:

Matej Jeram 041 479 274 ali info@jerpoh.com

Rezervacije se sprejema najkasneje do 15.02.2020!

(ob potrditvi prijave se plača 700,00€ akontacije)

Več si lahko ogledate:

Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš