DomovAktivnostiTrekingiTreking Črna gora

Treking Črna gora

Črna gora

FRONTIER ADRIATIC

logo

 

Durmitor je ena najlepših planin in nacionalni park v Črni gori. Nahaja se na 39000ha. Ima 48 vrhov visokih nad 2000 metrov, 18 gorskih jezer in 5 kanjonov. Ponaša se s 125 vrstami ptic in 1490 zdravilnih vrst rastlin. Žabljak 1450m je najvišje mesto v Črni gori in na Balkanu. Z raftom se bomo spustili po reki Tari. Obiskali nekaj najbolj znanih in najlepših vrhov, hodili mimo ledeniških jezer in se v katerem tudi ohladili. V osrčju teh vrhov je skrita ledena jama, v katero se bomo spustili po vrvi. V planinski koči bomo okusili dobrote domače črnogorske kuhinje.

PONUDBA TREKING ČRNA GORA – DURMITOR

TERMIN: 22. 06. – 26. 06. 2018 (Ponudba)

durmitor-1

durmitor-3

Informacije o trekingu:

1. dan: 

V večernih urah Odhod Slovenija – Črna Gora

2. dan:

V zgodnjih jutranjih urah prihod v Črno goro v vasico Žabljak v nacionalnem parku Durmitor.  Sledila bo namestitev v planinski koči. Popoldne se odpravimo na Crveno Gredo 2175m in Jablan Jezero. Na Crveno Gredo se povzpnemo po njenem lažje dostopnem travnatem delu. Ko zjutraj posije nanjo sonce, dobijo skale značilno rdečo barvo, po kateri je tudi dobila svoje ime. Ob povratku naredimo še postanek pri Jablan jezeru. Lahka nezahtevna tura, hoje okoli 3 ure.

1

2

3. dan:

Pot nas bo vodila na Bobotov Kuk 2523m, ki je najvišji vrh v Durmitorju. Naša pot nas bo s sedla vodila mimo ledeniškega jezera Zeleni vir do sedla med Bobotovim Kukom in Bezimeni vrhom. Vrhnji del je zahtevnejši, zato se lahko odločimo tudi za Bezimeni vrh (lahko brezpotje). Delno zahtevna tura (vrhnji del), hoje do 6 ur

3

4

4. dan:

Odpravimo se na Savin Kuk 2313m, poznan je predvsem po smučarskem centru. Odpravili se bomo po znanem smučišču do vrha in po drugi strani nazaj dol. Popoldne prosto. Delno zahtevno (50m), hoje približno do 4 ure.

durmitor-2

6

5. dan:

Ledena jama leži pod Oblo glavo in je naravna znamenitost nacionalnega parka Durmitor. Ima ledene stalaktite in stalagnite. Vanjo se zaradi varnosti spustimo ob vrvi. Črno jezero 1416m predstavljata Veliko in Malo jezero z globino do 45m, vendar se v toplih dnevih lahko v njih osvežite in zaplavate. Popoldne odhod v Slovenijo, vrnemo se v poznih večernih urah. Delno zahtevna tura (spust v ledeno jamo ob vrvi).

Treking ni zahteven, poteka večinoma po markiranih poteh, potrebujete samo dobro pohodniško opremo.

Cena: 590€ (5 dni)

Vključeno

Ni vključeno

Celotna organizacija trekinga Osebna oprema
Prevoz v Durmitor in nazaj Ogledi plačljivih znamenitosti
4 x nočitev (zajtrk + večerja) Spominki
Vstopnina v Nacionalni park  
Lokalni vodnik  

Dodatne možnosti:

Zavarovanje riziko odpovedi, zavarovanje z mednarodno asistenco v tujini

Na treking vzamem 7 ljudi. Najmanjše število oseb, ki jih vzamem na treking so 4. Potek trekinga se bo prilagajal na željo udeležencev.

Vsak udeleženec bo ob prijavi prejel opis poti, seznam potrebne opreme.

Prijave:

Matej Jeram 041 479 274 ali info@jerpoh.com

Rezervacije se sprejema do konca Maja 2018!

(ob potrditvi prijave se plača 150,00 € akontacije)

Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš