DomovAktivnostiTrekingiTreking Chamonix

Treking Chamonix

Chamonix

FRONTIER ADRIATIC

logo

 

Alpsko mesto Chamonix-Mont Blanc leži v jugovzhodni  Franciji na višini 1000m. V bližini so vrhovi Aiguilles Rouges nad njim se vzpenjata Mont Blanc in Aiguille du Midi. V mestu so bile leta 1924 prve zimske olimpijske igre. Chamonix je izrazito turistično mesto, saj ga na leto obišče preko 5 milijonov turistov. V dolini je preko 350km vzdrževanih pohodniških poti, veliko alpskih jezer in ledenikov. Je pravi izhodiščni raj za alpiniste, smučarje, kolesarje, padalce, pohodnike, avanturiste….

PONUDBA TREKING CHAMONIX 

TERMIN: 14. 08. – 18. 08. 2018 (Ponudba)                                         

chamonix-1

chamonix-9

Informacije o trekingu:

1. dan:

V zgodnjih jutranjih urah se odpravimo preko Italije, skozi tunel Mont Blanc do Chamonija. Sledi namestitev, kasneje odhod z gondolo do vrha Le Brevent 2525m. Peš se spustimo do spodnje postaje Plan to Praz. Lahke hoje okoli 1 ura. Odprejo se nam čudoviti razgledi na Mont Blanc in ostale vrhove.

chamonix-2

chamonix-3

2. dan:

Ta dan nas čaka posebna avantura. Z zobato železnico se odpeljemo do Montenvers 1913m, kjer se peš spustimo do ledenika in vhoda v ledeno jamo, ki je vredna ogleda. Lahke hoje okoli 2 uri. Naredimo še sprehod skozi mesto.

chamonix-4

chamonix-5

3. dan:

Sledi vožnja z atraktivnim tramvajem Mont-Blanc do postaje Nid d*Aigle 2327m. Od tam peš počasi nadaljujemo do koče Tete Rousse na 3167m. Vzpona imamo 840m, slabe 3 ure hoje, vmes je zaradi varnosti tudi nekaj jeklenic, vendar pot ni preveč zahtevna. Ta koča je izhodišče za vzpon na Mont Blanc, zato je na tej poti kar veliko prometa. Z malo sreče bo ob poti tudi nekaj kozorogov. Po isti trasi se vrnemo nazaj do železnice. Zmerno zahtevna pot okoli 5 ur. Sledi povratek v Chamonix.

chamonix-6

tetarus

4. dan:

Obiščemo spet južno stran gora od Chamonija. Odpeljemo se z gondolo, potem nadaljujemo peš do enega od alpskih jezer Lec Blanc. Lahke hoje s čudovitimi razgledi je okoli 4 do 5 ur.

chamonix-8

aiguille-du-midi

5. dan:

Zadnji dan vstanemo zgodaj in se z gondolo peljemo na Aiguille du Midi visok 3842m, ki je že več kot 50 let svetovna atrakcija. Na vrhu imamo možnost ogleda muzeja. Z razgledne terase pa občudujemo poglede na francoske, švicarske in italijanske alpe. Tam začutimo gorski svet in višino, kjer je že pomanjkanje kisika. Po povratku v dolino se odpravimo proti domu.

Treking je namenjen pohodnikom, uživačem gorskega sveta in ljubiteljem narave. Uživali boste v neizmerni lepoti Chamonija, se približali najvišjemu vrhu Mont Blanca in občudovali lepoto gorskega ledeniškega sveta.

Cena: 690€ (5 dni)

Vključeno

Ni vključeno

Celotna organizacija trekinga Osebna oprema
Prevoz v Chamonix in nazaj Hrana in pijača (celoten treking v Chamonixu)
Prevozi z gondolo  
Prevozi z vlakom  
Nastanitev v apartmaju  

Dodatne možnosti:

Zavarovanje riziko odpovedi, zavarovanje z mednarodno asistenco v tujini

Na treking vzamem 7 ljudi. Potek trekinga se bo prilagajal na željo udeležencev.

Vsak udeleženec bo ob prijavi prejel opis poti, seznam potrebne opreme.

Prijave:

Matej Jeram 041 479 274 ali info@jerpoh.com ali Alenka Lužnik 051 387 864 alenka.luznik@gmail.com

Rezervacije se sprejema do konca Junija 2018!

(ob potrditvi prijave se plača 150,00€ akontacije)

Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš